KNA-logo
 

Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA
opgericht 21 januari 1898
Van de Voorzitter                              Meer dan een eeuw zangplezier...                                       
Bestuur

KNA-logo
 
 Nieuws Agenda Dirigent Foto's, archief Muziek Lid worden Club van 50 Leden Info Links
   Verhalen
   Studie


Curriculum Vitae
Contact:
Fred van Os
fred.van.os@kpnmail.nl
 
Repetities op elke
 donderdagavond van
 19:30 - 22:00 u

 Schenkeldijk 8C,
 3328 LA Dordrecht.

(zie kaart)
 
Webmaster:
 fred.van.os@kpnmail.nl
 
Laatst bijgewerkt:
 
24-04-2019


View My Stats

 Portugal
Vakantie in de Algarve

 
Boek nu!

Bezoek d korensite:

Rotte's Mannenkoor

 

23 december 2019

 

Het Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA wenst

al zijn leden en donateurs

Prettige Feestdagen

en een

Voorspoedig 2019.

 

 

22 december 2018
Zingen voor de Senioren
Op 13 december jl. was het zover: zingen voor de club van Gerard, de Seniorenbond, op hun feestavond in de Polderwiel. Het werd een waar genoegen! Een volle zaal liet luid en duidelijk horen zeer gecharmeerd te zijn van ons koor: KNA op z'n best! De start was voor Schubert, gevolgd door Russische liederen. En toen kwam The Wanderer. Ademloos werd geluisterd, het applaus was overweldigend! En Loch Lomond moest nog komen! Jan soleerde op fantastische wijze en werd ruim beloond door het publiek. Mede door de toelichting van de dirigent werd het publiek meegesleept. De meeste liederen werden uit 't hoofd gezongen en dat zorgde er voor dat KNA aan 't lijntje van de dirigent zat. Dat kwam ten goede aan een fantastische dynamiek en bevlogenheid van het koor. Le Vent werd zo mooi neergezet, dat de zaal bijna lijfelijk de wind voelde waaien; het publiek genoot!

Na de pauze werd de muzikale reis langs diverse Europese landen voortgezet. De stemmige Russische liederen werden afgewisseld met Engelse traditionals en zelfs Itali kwam even langs. Een spetterende finale vormde Oh Gumry. Het publiek eiste een reprise! Bloemen voor de dirigent, loftuitingen uit het publiek waren de beloning. Onder het publiek bleken zich enkele oud-zangers te bevinden, die enthousiast contact zochten met onze zangers. Kortom, het was een geweldig optreden met een gezellige nazit. Voor KNA een avond om in te lijsten, voor het publiek een gezellige avond, en.... een succes voor mede-organisator Gerard!

20 november 2018
De Vier Zonen: een geweldig concert!
Het concert De Vier Zonen van Dordrecht was een heel spektakel. Zowel het orkest als het koor waren in vorm. Met  Conquest of Paradise werd de spits afgebeten. Daarbij kwam het koor al hummend van achteruit de zaal op. De camera's van RTV filmden alles wat bewoog. En dat was nogal wat! Spreekstalmeester Marco verwelkomde de families Monster en Dicke. Op voortreffelijke wijze kondigde hij de verschillende fases in het concert aan, het mini-interview met Jaap Monster was een juweeltje.

Het Priesterkoor, onder mooie begeleiding van het orkest, werd prachtig uitgevoerd. Spannend werd het bij de composities van Kors Monster. Sopraan Marjolein en pianiste Caecilia glorieerden met de Gorgelrijmen, het koor volgde met 2 Gorgelzangen en hun pice de resistance Vivat Musica. Ze stonden als een huis. Drechtstad Muziekvereniging voerde vervolgens het mooie Dorp aan de Rivier uit. Orkest en koor werkten met Athem en Exodus naar een fraaie climax toe, uitmondend in het volop meegezongen Land of Hope en Glory. Applaus voor koor en orkest was de terechte beloning. Jaap Monster verraste met bloemen voor dirigenten en solisten. Wat een avond!

Het concert kan terecht als als een waar juweeltje gekenmerkt worden!

25 oktober 2018
Concert
Vier Zonen van Dordrecht
Zaterdag 17 november vindt het concert Vier Zonen van Dordrecht plaats. Samen met Drechtstad Muziekvereniging herdenken we 4 bekende Dordtenaren, die dit jaar 100 jaar geworden zouden zijn, ware zij in leven gebleven. Op het programma staan een muzikale hulde aan Kors Monster, een eerbetoon aan Aart Alblas, gedichten van Cees Buddingh’ en tekeningen van Otto Dicke. Ze komen allemaal voorbij.

KNA zingt liederen van Kors Monster, Marjolein Schaap (sopraan) en Caecilia Boschman (piano) vertolken de Gorgelzangen van Cees Buddingh’; Kors Monster voorzag ze van muziek. Gedurende het concert worden tekeningen van Otto Dicke vertoond, passend bij de sfeer van de muziek. Aart Alblas wordt door Drechtstad Muziekvereniging herdacht door o.a. Soldaat van Oranje en het door Kors Monster gecomponeerde Willem van Oranje. Koor en orkest voeren tenslotte gezamenlijk enkele imposante, filmische werken uit, die een gepassioneerde finale vormen van een onvergetelijk concert.

Plaats: Gebouw Leger des Heils
Adres: Kasperspad 28, 3311 ZG Dordrecht
Tijd: 17 november 2018, aanvang 20:00u.

Klik hier om het programma in te kijken.

Bestel hier uw toegangskaarten €10 per stuk door op deze link te klikken.


28 oktober 2018
KNA wint 1-ste prijs!
Leerdam, 27 oktober 2018. De Mariakerk in Leerdam stond op z'n kop! En niet voor niets, het was immers een fantastische zangersdag geweest. Mooie koren kwamen voorbij, KNA beet de spits af en scoorde met zijn innovatieve repertoire al meteen bij het publiek. Dat we zware concurrentie hadden, bleek bij het optreden van het Vlaardingse Orpheus, het Zoetermeers Mannenkoor kon er trouwens ook een (heel mooi) houtje van. We genoten van de mooie baspartij van het Schiedams Mannenkoor en de mooie klankkleur van Wormers Mannenkoor. De dag kon niet meer stuk!
De finale werd een ware apotheose: Landerkennung denderde door de kerk, En toen werd het muisstil, de jury kwam aan het woord. Gejuich steeg op bij de uitreiking van de 3-de prijs, die naar Gouda's Liederentafel ging. Wie zouden 1 en 2 worden? Dat werd een verrassing:

  KNA n Zoetermeers Mannenkoor werden samen nummer 1. Met z'n tween kregen we het predicaat Beste mannenkoor!
  Felicitaties van alom, enthousiaste reacties, het kon niet op!

Zo....., die is binnen! Het zat er aan te komen: vorig jaar werden we immers 2-de in Haarlem en we wisten toen: het kan nog beter! Onze inzet en volharding bij het instuderen van ons moeilijke repertoire heeft zijn vruchten afgeworden.
KNA is kampioen!

Klik hier voor de jurybeoordeling.

Luister hier hoe wij Vivat Musica van Kors Monster uitvoerden. Mooi toch?

14 oktober 2018
Holland Korendag Leerdam
Zaterdag 27 oktober a.s. is het zover! We gaan zingen in Leerdam, alwaar de KNZV Korendag 2018 wordt gehouden. En het wordt spannend: in 2016 wonnen we in Haarlem de 2-de prijs, nu gaan we op voor de 1-ste prijs!
KNA treedt op om 11:30u in de Mariakerk. Het tijdschema voor KNA is als volgt:

 • 10:35u Ontvangst in de Bethelkerk, Westwal 29A, 4141 AP Leerdam.
 • 10:50u Inzingen in de Bethelkerk
 • 11:30u Optreden in Mariakerk. Meent 67, 4141 AB Leerdam


 • Er doen 11 mannenkoren mee, waaronder bekende koren zoals het Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap en het Stedelijk Leerdams Mannenkoor Zang en Vriendschap, die tevens als gastheer optreedt. De Korendag wordt besloten om 17:00u met het gezamenlijk zingen van LanderKennung van Edvard Griek.
  Een dag vol met zang, een mooie dag!

  Klik hier voor het programma van de Holland Korendag.

  Klik hier voor de repertoires van de koren.

  Plattegrond Leerdam

  12 september 2018
  Korenfestival aan de Merwede
  KNA doet mee aan het Korenfestival aan de Merwede op zaterdag 22 september a.s. in Sliedrecht. Het wordt geweldig: 3X optreden, naar andere koren kijken en luisteren, En er tussendoor...... een terrasje pikken. Nu nog het zonnetje erbij en dan wordt 't ideaal! Tijd om een aantal zaken op orde te krijgen.

  1. We zingen alles uit 't hoofd. Klik hier voor het repertoire en bestudeer de teksten, voor zover nog nodig.
  2. Op de volgende locaties treden we op:

 • 11:00u Wilhelmus Gebouw, P. A. de Genestetstraat 31
 • 13:30u Vrijzinnige Kerk 'Onze Roeping Getrouw', Kerkbuurt 157
 • 15:30u Ned. Geref. Kerk 'De Ontmoeting', Jacob Catsstraat 6
      Klik hier voor het volledige overzicht van podia en koren.
  3. Ronsel familie en vrienden om erbij te zijn in het gezellige Sliedrecht dat overspoeld zal zijn met zangers.


  Het wordt geweldig!

  Klik hier voor de site van Korenfestival aan de Merwede.

  6 september 2018
  Zanger KNA legde basis voor project  De 4Zonen van Dordt
  In 1994 presenteerde Leendert het programma Kerosine voor RTV. Daarin werd verslag gedaan van de presentatie van Dagboeknotities van (wijlen) Cees Buddingh'. Vele Dordtenaren waren naar de grote zaal van het schildersgenootschap Pictura gekomen om dat mee te maken. En stiekem hoopten ze dat hun naam in het boek stond.

  Een mooi filmpje van een merkwaardige culturele boekpresentatie. De fine fleur van Dordt paradeerde voor de camera, Stientje, de weduwe van Cees Buddigh' stond in het middelpunt. Hier legde Leendert als verteller de basis voor ons concert De 4 Zonen dat op 17 november a.s. zal plaatsvinden. Kortom, de eerste voorbereidingen vonden reeds plaats in 1994!

   

  23 augustus 2018
  We gaan weer beginnen!
  Nog even en dan is het 30 augustus, onze eerste repetitieavond na de vakantie. Onze zanger zijn helemaal uitgerust en staan te popelen om weer te gaan zingen. En dat mag ook wel weer. Wat was die zomer warm! Er staan 2 Korenfestivals op het programma, t.w. Sliedrecht (22 september a.s.) en Leerdam (27 oktober a.s.).. En daarna komt ons concert (17 november a.s.) er aan. Dat wordt oefenen en nog eens oefenen!

  Soms is het leuk om nog even te mijmeren, bijvoorbeeld over onze koorreis naar Schotland. Jan stuurde een link naar een filmpje met de titel Streets of Edinburgh. Waan je nog even in Schotland, maar dan.....

  Aan de slag!

  14 juli 2018
  Afscheid gastvrouwen An & Wil, Haringhappen & Korenwijn
  De laatste repetitie vr de vakantie werd traditioneel afgesloten met Haringhappen & Korenwijn. De feestvreugde werd aanvankelijk getemperd door het afscheid dat 2 van onze gastvrouwen namen. An en Wil hebben meer dan 11 jaar ons koor vertroeteld tijdens de pauzes n na afloop van de repetities. Daar is nu een einde aangekomen, bezwerende woorden ten spijt. Beide gastvrouwen werden in de bloemen gezet, onze dank werd met een cadeaubon extra kracht bijgezet. De mannen zongen alle gastvrouwen tenslotte toe met het welgemeende Oh Gumry!

  Toen was het feest. Haringhappen en korenwijn waren welbesteed aan de zangers, trouwens ook aan de gastvrouwen. Vrijwel iedereen was er, tot aan onze voorzitter toe, die onlangs een zware operatie onderging. In een korte toespraak bedankte hij alle aanwezigen voor de steun die heeft mogen ontvangen en hij wenste alle aanwezigen een goede vakantie!

  Klik hier voor meer foto's.

  Tot ziens op donderdag 30 augustus: de eerste repetitie n de vakantie!

  20 mei 2018
  Kasparjan en Kasparjoe
  Onder het motto 'Zing mee met Hans' is nu ook het onvolprezen lied van Cees Buddingh' ter beschikking gekomen. Oefenen hoor!

  Ga naar Studie.

  15 mei 2018
  Sanctus, deel 1, beschikbaar voor studie
  Onder de knop Studie vinden jullie Sanctus van Kors Monster, maat 1 t/m 16. Ingezongen door onze dirigent. Al mee kariokend is 't appeltje eitje. Ja toch?

  Ga naar Studie.

  Oud Nieuws    Overzicht Oud Nieuws

 • KNA Adverteerders

  Wil Kerkhof
  Antieke Klokken


  Jan van der Elst
  Vioolbouwer


  Hageman Dordrecht br

  Google
   

  StartLinks.nl